Grivok is erin geslaagd om Luc Pourbaix (T2 bij Waremme, Liga Heren) aan te trekken voor het nieuwe seizoen. 

We hadden een interview met hem. 


Grivok heeft altijd de ambitie om beter te doen, elke week een stap vooruit. En de laatste weken zijn wel turbulent geweest bij Dames 1. Een aantal gesprekken met speelsters lopen nog voor komend seizoen. Maar nu hebben we toch het gevoel dat we meer dan 1 stap vooruit gezet hebben als club door een absolute toptrainer binnen te halen voor Dames 1.

Luc Pourbaix was verleden jaar nog T2 bij Waremme, dat in de Liga Heren speelt tegen ploegen als Knack Roeselare, Greenyard Maaseik en Lindemans Aalst. Daarnaast was hij ook T1 bij verschillende ploegen, zowel dames als heren in 2e & 3e nationale.

 

 

Luc was al trainer van de U15A verleden jaar bij Grivok, maar heeft duidelijk de smaak te pakken gekregen en wil zich nu ook engageren voor Dames1.

Luc, vanwaar jouw keuze voor Dames1 van Grivok voor het volgende seizoen?

“Toen Grivok me vroeg of ik het Dames 1 team wilde trainen, aarzelde ik niet omdat mijn 2 dochters voor de club spelen. En ik weet hoe belangrijk het is om een Dames 1 op niveau te hebben om het beste talent van de club te behouden.”

Wat is uw filosofie als het gaat om training en ontwikkeling van spelers?

“Ik ben een zeer strenge trainer. Ik geloof dat elke speler die betrokken en toegewijd is aan een team een kans heeft om bij te dragen aan het succes van het team.”

 

Hoe zouden ex-spelers die van jou training hebben gekregen je omschrijven?

“Veeleisend, gepassioneerd en hardwerkend. Maar ook feestend, vooral na een overwinning!”

Wat is je belangrijkste doelstelling voor het komende seizoen en hoe wil je die realiseren?

“Ons doel voor volgend seizoen is om mee te dingen naar de titel en we hopen de kern van de ploeg van dit jaar te behouden, spelers toe te voegen die een toegevoegde waarde hebben en ons ook voor te bereiden op de toekomst door wat jong talent binnen te halen.”

Hoe probeer jij elke speelster beter te maken, zowel jongere als ervaren speelsters? Kunnen de ervaren speelsters ook nog iets bijleren?

“Of je nu een jongere of een meer ervaren speler bent, er is altijd ruimte voor verbetering. De ingrediënten zijn inzet, discipline en hard werken, maar ook plezier in het spelen.”

Wat is volgens jou het grote verschil tussen spelers in Liga en spelers in provinciale? En wat kunnen spelers van provinciale dus bijleren van spelers in Liga?

Wat mij betreft is het enige verschil tussen La Liga-spelers en spelers uit de provincie het niveau! Elke speler moet 100% van zichzelf geven aan het team om het hoofddoel van het team te bereiken.”

 

Hoe belangrijk is teamspirit volgens jou? Kan je een anekdote vertellen om dit te illustreren?

“Alleen gaan we sneller, samen gaan we verder.

Een heel concreet voorbeeld komt direct bij me op: dit jaar hebben we een moeilijk seizoen met mijn team in Doornik omdat onze 1e setter een aantal maanden geblesseerd was. Voor een wedstrijd doe ik meestal een videosessie van onze toekomstige tegenstanders, maar die keer liet ik mijn spelers zien dat we niet genoeg als team speelden en dat ze dat niet doorhadden. De volgende wedstrijd wonnen we tegen het 3e geplaatste team met een buitengewone teamgeest.”

Wat is je mooiste moment tot nu toe geweest in je trainers-carrière?

“Ik heb een aantal mooie herinneringen in mijn trainers-carrière…

De verschillende titels die ik won in Provinciaal 2 en 1 bij de vrouwen. De titel bij de vrouwen in Nationaal 3. De Belgische U19-jongenstitel vorig seizoen. Opklimmen van N3 naar N2 met Doornik in mijn eerste jaar. Maar er waren ook seizoenen waarin mijn teams speelden om te overleven en daar heb ik goede herinneringen aan, omdat we onszelf elke keer redden door het heel goed te doen in de 2e ronde, wat betekende dat al het harde werk in de training zijn vruchten had afgeworpen.”

Hoe integreer je nieuwe spelers in een bestaand team?  

“Om een speler zich op zijn gemak te laten voelen in een nieuw team, is het enige wat we moeten doen hem/haar laten zien dat hij/zij welkom is en dat we met hem/haar willen samenwerken om de doelstellingen van het team te bereiken.”

Hoe ziet u de toekomst van Dames 1 onder uw leiding? Zijn er bepaalde mijlpalen of doelen die u wilt bereiken in de komende jaren?

“Mijn doel is om Grivok naar 3e Nationale te brengen omdat de club daar hard aan werkt. Helaas vertrekt veel jong talent te vroeg omdat we op dit moment geen nationaal team kunnen bieden. Er wordt veel goed werk verricht door de jeugdstaf en dit werk moet ervoor zorgen dat de jongeren van de club doorstromen naar de Dames 1.”

 

Bedankt Luc voor dit interview. Het geeft ons een beter beeld van jezelf en van je ambities als trainer van Dames1. Veel succes met deze nieuwe uitdaging en tot volgend jaar dan